Ağzınızda Dağılacak Bir Lezzet: Rize Kavurma Tarifi

Güzel bir akşam yemeği hazırlamak, kendinizi nefis bir lezzet ile şımartmak veya konuklarınızı lezzet dolu bir tarifle ağırlamak istiyorsanız, çok doğru yerde olduğunuzu belirtmek isteriz. Zira, mükemmel tadı, lokum gibi kıvamı ve yöresel lezzeti ile Pınarbaşı Rize Kavurma akşam yemeklerinizi ayrıcalıklı kılmak için eşsiz bir alternatif.

Bu noktada, pratik hazırlama yöntemi ve leziz tadı ile sofranızla buluşmaya hazır olan söz konusu Pınarbaşı Rize kavurma, bakır kazanlarda ve odun ateşinde pişirilerek sizlere daha önce deneyimlemediğiniz bir kavurma lezzeti sunuyor. O halde gelin, bu akşam sofralarınızı Rize Kavurma ile donatalım…

Karadeniz Usulü Rize Kavurma Tarifi

Evinizde çeşitli kavurmalar yapmış ve sevdiklerinizle birlikte afiyetle yemiş olabilirsiniz. Fakat, Karadeniz Usulü Rize Kavurma Tarifini denemediyseniz, en lezzetli kavurmayı henüz yememişsiniz demektir. Peki, önceki deneyimlerinizi unutturacak Pınarbaşı Rize kavurma ile akşam yemeğinizi taçlandırmaya ne dersiniz?

Rize Kavurma Tarifi İçin Malzemeler:    

. 1 kilo Pınarbaşı Rize kavurma

. 3 yemek kaşığı yayık tereyağı

. 4 yemek kaşığı mısır özü yağı

. 10 adet arpacık soğan veya 2 adet orta boy soğan

. 4-5 adet Yeşil ve kırmızıbiber

. 2 adet domates

. Yarım su bardağı su

. Tuz

Rize Kavurma Yapılışı:

Bir tencerenin içerisinde tereyağını eritin. Eriyen yağın üzerine küp küp doğradığınız soğanları ve biberleri ekleyerek iyice kavurun. Eğer, arpacık soğan tercih ettiyseniz direkt tüm şekilde kavurabilirsiniz. Ardından doğradığınız domatesleri de tencerenin içerisine ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Sebzelerinizin kavurmasını tamamlandıktan sonra mısır özü yağını ve önceden pişmiş olan Rize kavurmayı ilave ederek diğer malzemeler ile karışmasını sağlayın. Zaten et önceden pişmiş olduğu için uzun bir pişirme süresine gerek kalmayacaktır. Kavurmanın üzerine yarım su bardağı su ve tuzu ekledikten sonra 30 dakika kısık ateşte pişirerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Sofralarınızla yemeye doymayacağınız bir lezzet olmaya aday olan Pınarbaşı Rize kavurmaya Soyleyerinden.com adresinden sipariş verebilirsiniz.