Mucizevi bir gıda olarak nitelendirilen enginar sirkesi tıpkı elma sirkesi veya üzüm sirkesi gibi mutfaklarda düzenli olarak kullanılabilecek gıdalar arasında yer alır. Çok uzun yıllardır tıp ve alternatif tıpta bilindiği üzere enginar karaciğer üzerinde çok olumlu etkiler oluşturmaktadır. Günümüzde enginar sirkesi tüketimi de bu nedenle çok popüler bir hal almaya başlamıştır. Önemli sağlık uzmanları tarafından ifade edildiği üzere bu sirke özellikle Akdeniz mutfağının en sevilen sebzelerinden biri olan enginarı alternatif bir kullanım ile sofralarınıza getirmektedir.

Enginar Sirkesi Ne İşe Yarar?

İlkbahar mevsimiyle birlikte Akdeniz bölgesinden Türkiye'ye yayılan en lezzetli sebzelerden biri olan enginarın vücutta özellikle karaciğer üzerinde ve kanserli hücreler üzerinde büyük bir faydası bulunmaktadır. Bu nedenle enginar sirkesi ne işe yarar sorusu için öncelikle elbette kanser riskini ortadan kaldırdığından bahsetmek mümkündür. Çünkü enginar sebzesi içerisinde yer alan antioksidan maddeler sayesinde bu sirke kanser hastalıklarını oluşma öncesinde önleyebilir.

Kanser Üzerindeki Etkiler

Enginar sirkesi özellikle prostat kanseri ve meme kanserinden kaçınmak için kullanılabilir. Vücutta serbest radikallerle güçlü bir mücadele yürüttüğü için uzun ve sağlıklı bir ömür elde edilmesini sağlar. Bununla birlikte uzmanlar tarafından şifalı gıdalar arasında gösterilen bu sirke mutlak bir şekilde mutfağınıza eklenmesi gereken gıdalardan birisidir.

Kansızlıkla Mücadele Katkısı

Kansızlığın giderilmesi konusunda da enginar sirkesi günlük olarak vücudun ihtiyaç duyduğu demirin %10 gibi bir kısmını karşılaması ile büyük bir katkı sağlar. Hatta bu sayede kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını desteklerken, vücutta yükselttiği demir oranı ile birlikte birçok hastalığın da önüne geçmeye yardımcı olur. Kansızlığı önlemesi bağışıklık sistemine de büyük bir katkı sağlarken, folik asit içeriği sayesinde de özellikle gebelik dönemlerinde kadınlarda ideal kan değeri seviyelerinin elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Bağırsakların Temizlenmesi Avantajı

Bir salata içerisinde veya günlük olarak su ile seyrelterek kullanabileceğiniz enginar sirkesi en güvenilir gıdalardan biri olarak bağırsaklara da büyük katkı sunar. Çünkü bağırsak çalışmasını düzenlerken parazit temizleme ve daha canlı bir metabolizma elde edecek şekilde sindirim sistemini düzenleme katkısı sunar. Bağırsak içerisinde oluşabilecek iltihapların temizlenmesine yardımcı olurken, aynı zamanda sağlıklı bir bedenin şifresi için bağırsağın tüm vücuda daha güçlü bir şekilde etki etmesini sağlar.

Diyabette Enginar Sirkesi Etkisi

Günlük hayatı en olumsuz etkileyen kronik rahatsızlıklardan birisi de diyabet olmak ile birlikte enginar sirkesi enginar sebzesinin lifli yapısı sayesinde kanda insülin dengesini sağlar. Şeker hastaları için büyük bir artı olan insülin dengeleme özelliği ile birlikte belirli bir seviyede kalan kan şekeri sayesinde hem daha az acıkabilir hem de vücudunuzu her zaman daha güçlü hissedebilirsiniz. Üstelik kan şekerinizin beklenmedik şekilde hızlı bir düşüş göstermesini engellemek açısından da suya karıştırarak içmeyi seçebilirsiniz.

Cildinizde Enginar Temizliği

Cilt üzerinde göstereceği etkiler noktasında da enginar sirkesi antioksidan özelliği ile cilt bakımında çok sık kullanılır. Cildin üst tabakasının hemen altında biriken zararlı maddeler ve birikmiş yağları arındırma artısı sağlarken, daha genç bir cildi sağlıklı bir şekilde elde etmenize de yardımcı olur. Direkt cilde uygulama sağlayabileceğiniz gibi gıda olarak tükettiğinizde dahi sivilce, cilt lekeleri ve aknelerde bitkisel çözüm noktasında büyük bir katkı sağlar.

Karaciğerleri Enginar Gücü ile Beslemek

Karaciğeri besleyen sayılı sebze ve meyveden birisi enginar olmak ile birlikte bu bitkiden elde edilen sebze doğal içeriği ile karaciğer fonksiyonlarının verim kazanmasına yardımcı olur. Daha fazla safra üretimi sağlaması ile birlikte temiz bir karaciğere sahip olmanızı ve karaciğer hastalıklarında detoks etkisi elde etmenizi enginar sirkesi ile sağlayabilirsiniz.

Beyin Hücrelerinde Büyük Güç

Beyin hücrelerinin yaşlılık, yorgunluk veya stres gibi birçok farklı etken nedeni ile kendini kapatması, birçok insanın gördüğü problemler başında gelir. Ancak enginar zengin K vitamini bulundurduğu için elde edilen sirke sayesinde de beyin hücrelerinde güçlenme sağlanır. Bu sayede dikkat dağınıklığından daha kolay bir şekilde korunabilir ve stres problemleri ile baş edebilirsiniz. Özellikle çocuklarda beyin gelişimini çok olumlu bir şekilde etkileyebilirsiniz.

Enginar Sirkesi Zayıflatır Mı?

Düzenli bir beslenme programını sürdürmeyi önemsiyorsanız, bu program içerisinde enginar sirkesi bulundurmanız zayıflamanıza yardımcı olabilir. Çünkü antioksidan madde içeriği ile bağırsakları rahatlatırken vücuttan ödem atılmasını ve yağ yakımının hızlanması ile birlikte yağ birikmesinin önlenmesini sağlar. Enginarın lifli yapısı ile bağırsakları daha fazla çalıştıran ve kan şekerini düzenleyen bu sirke, salatalarda, turşularda veya yemeklerde kullanıldığında düşük kalorili beslenme düzeninde zayıflamaya büyük bir katkı sunabilir.

Enginar Sirkesi Ne Kadar İçilmeli?

Bu lezzetli ve sağlıklı sirke bugüne kadar insanlarda istenmeyen bir yan etki veya zarar göstermemiştir. Olgun fakat bozulmamış enginarlar ile ev ortamında da yapılabilecek bir sirke sağlıklı bir şekilde günlük hayatta salata, turşu, yemekler, çorbalar veya içeceklerde kullanılabilir. Ancak mide rahatsızlıklarında bilinçli tüketmek fayda sağlarken, kronik hastalıklarda da doktor onayı almak gerekebilir.

Çok küçük çocuklarda ve bebeklerde enginar sirkesi tüketilirken dikkatli davranmak her zaman önemlidir. Ancak yetişkinler için sindirim konusunda hiçbir problem oluşturmayan hatta katkı sağlayan bu sirke günlük hayatta ideal oran ile direkt olarak da içilebilir. Bu anlamda günlük 2 yemek kaşığı kadar tüketim gerçekleştirmek için ortalama 1 bardak su içerisine sirke katılması ve tatlandırma açısından da bal gibi bir malzeme kullanılması yeterli olacaktır.

Enginar Sirkesi Fiyatı

Bugün doğal enginarlar ve pratik doğal yöntemler ile kendi evinizde enginar sirkesi üretme imkânınız bulunmaktadır. Ancak bunu sizin yerinize yapan birçok nitelikli üretici de bulunmaktadır. Genellikle yarım litrelik şişeler halinde satışı gerçekleştirilen bu sirke üreticiden tüketiciye organik ve geleneksel bir yapı ile en uygun fiyatlar üzerinden ulaşmaktadır. Çünkü Söyle Yerinden size bu imkânı online ortamda sağlamaktadır. Söyle Yerinden sayesinde enginar sirkesi alışverişlerinizi internet üzerinden ücretsiz kargo avantajları veya pratik ödeme koşuları gibi birçok imkan ile çok hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.