Midye baklava, son yılların en çok tüketilmek istenen ve merak edilen tatlı çeşitlerinden biridir. Baklava esasen yüzyıllardır Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasının popüler tatlı çeşitleri arasında yer alır. Osmanlı döneminde saray mutfağında da sıkça tercih edilen bu tatlı, günümüzde özel günlerde, bayramlarda, aile toplantılarında sıklıkla ikram edilir.

Baklava dendiği zaman eskiden akla tek bir form geliyordu. Günümüzde ise baklavanın birçok modern yorumu yapılmaktadır. Midye baklava bu yorumlardan biridir. Farklı şekliyle ve bol kaymaklı yapısıyla dikkat çeken bu tatlı oldukça keyifli bir tatlıdır.

Midye Baklava Nedir?

Midye baklava, aslında bildiğimiz baklavaya oldukça benzer bir tatlıdır. En önemli farklı, midye şeklinde, üstü katmanlı bir görünüme sahip olmasıdır. Bu baklava çeşidi yakın zamanda baklavanın kenti Antep’te üretilmeye başlanmıştır. Yakın zamanda ortaya çıkmasına karşın kısa sürede çok bilinen baklava çeşitleri arasına girmiştir. Bir tatlıcıya girdiğiniz zaman midye baklava görmeme şansınız neredeyse yoktur.

Sıklıkla Antep fıstığıyla süslenerek servis edilen bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezlerinden biri halini almıştır. Öyle ki, klasik baklavanın tahtını sallayan bir tatlıdır. Çıtır çıtır bir lezzet olmasıyla dikkat çeken ürünlerden biri halini almıştır. Bununla birlikte farklı bazı midye baklava çeşitleri vardır. Bu çeşitler arasından damak zevkinize hitap edeni bulabilir, özel günlerinizi çok daha tatlı hale getirebilirsiniz.

Midye Baklava Çeşitleri

Midye baklava, baklava çeşitleri arasında önemli bir yere sahiptir. Bununla birlikte midye baklavanın da bazı çeşitlerinden söz etmek gerekir. Aslında midye baklava çeşitlerini iki ana grupta ele almak mümkündür. Bunlar cevizli midye baklava ve fıstıklı midye baklavadır. Antep fıstıklı midye baklava en çok tercih edilen çeşitlerin başında gelir. Bununla birlikte ceviz sevenler için cevizli midye baklava da oldukça keyifli bir üründür.

Midye baklavanın bir çeşidi daha var ki, bu çok daha modern bir yorumdur. Özellikle soğuk baklavanın ortaya çıkmasıyla birlikte, farklı bazı tarzlar da ortaya çıkmıştır. Çikolata midye baklava, bu anlamda özel ürünlerden biridir. Çikolata ve baklavanın buluşmasıyla ortaya çıkan bu tatlı, yemesi harika lezzetlerden biridir.

Hangi çeşidini tercih ederseniz edin, el açması midye baklava çeşitleri tatlı ihtiyacınızı karşılamak severek tüketebileceğiniz ürünlerdir. Misafirlerinizi bu tatlı sayesinde büyüleyebilir, yemek sonrasında ve çay saatlerinde harika bir baklavadır.

Midye Baklava Kalori Değeri

Midye baklava kalorisinin ne kadar olduğu, en çok merak edilen konulardan biridir. Bir porsiyon midye baklava ortalama olarak 200 kalori enerji içerir. Bu kalori hesabının yapım malzemelerine bağlı olarak değişkenlik gösterebileceğini unutmamalısınız. 1 dilim midye baklava yaklaşık olarak 60 kalori olarak hesaplanır.

Diyet zamanlarında bu tatlının yenip yenemeyeceği çokça merak konusudur. Bu tatlı, günlük olarak diyet günlerinde tüketilmeye çok uygun değildir. Çok fazla kalori içermesi nedeniyle diyet programınıza bozabilir. Bununla birlikte serbest günlerde ya da ödül günlerinde tüketebileceğiniz bir tatlıdır. Normal tüketimde de bir porsiyonu geçmemeniz tavsiye edilir.

Midye Baklava Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bu enfes, çıtır çıtır ve lezzetli tatlıyı satın almak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. Bu konuların başında kaliteli malzemelerin kullanılması gelir. Kalitesiz malzemelerle yapılan baklava çeşitleri, genel olarak daha lezzetsiz olacaktır. Bunun yanı sıra içeriğinde kimyasal madde, koruyucu gibi katkılar bulundurması hem lezzetinin kaybolmasını hem de sağlığınızı tehdit etmesine neden olacaktır. Bu nedenle doğal malzemelerle yapılan midye baklavaları tercih etmelisiniz.

Malzemelerin yanı sıra tazelik de çok önemlidir. Bayat bir tatlı, çıtır çıtır yapısını kaybedecektir. Bunun yanı sıra yemesi çok daha keyifsiz olacaktır. Doğal malzemelerle yapılan tatlının zaten çok kısa bir sürede tüketilmesi gerekir. Bu tip tatlılar yazın 2, kışın ise 3 gün gibi kısa sürelerde tüketilmelidir. Bu süreler uzadıkça tatlının bozulması kaçınılmazdır. Taze tatlılar sayesinde lezzeti en yüksek noktadan yakalayabilirsiniz.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise ustalıktır. Baklava yalnızca ustalar tarafından doğru ve kaliteli bir şekilde yapılabilir. Bu tatlının tecrübesiz kişilerce yapılması oldukça güçtür. Tecrübeli bir baklava ustasının elinden ise harika midye baklavalar çıkacaktır. Benzersiz bir lezzet arıyorsanız, kesinlikle bilinen, tecrübeli ustaları olan markaları tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra midye baklava fiyatı da satın alırken dikkat etmeniz gereken faktörlerden bir diğeridir.

El Açması Midye Baklava Tercih Etmelisiniz

Midye baklava tercih ederken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu el açması olmasıdır. El açması midye baklava çok daha lezzetli ve çıtır çıtır bir lezzet olacaktır. Özellikle Antepli ustalar tarafından yapılan el açması tatlılar çok daha lezzetlidir. El açması olan baklavalarda koruyucu ve katkı maddesi de bulunmadığı zaman, misafirlerinizi büyüleyebilecek bir tatlıya sahip olmanız kaçınılmazdır. Bu tatlı çay saatlerinizi tatlandırmak için tercih edilebilecek en iyi seçeneklerden biridir. Kaymaklı tadıyla, yediden yetmişe herkesi etkileyen midye baklava, benzersiz bir dengeye sahiptir.

Midye Baklava Fiyatı Ne Kadar?

Midye baklavaya dair en çok merak edilen konulardan biri de fiyatlarıdır. Midye baklava fiyatı tercih edeceğiniz ürüne göre değişiklik gösterecektir. Bu tatlının üretiminde kullanılan malzemeler, tatlıyı yapan ustanın tecrübesi, katkı maddesi, koruyucu içermesi gibi faktörler fiyatları doğrudan etkiler. Diğer baklava çeşitleriyle kıyaslandığı zaman fiyat olarak ciddi bir farklılık yoktur.

Söyle Yerinden sayesinde birçok farklı baklava çeşidini bir arada bulabilirsiniz. Bunlar arasında hiçbir kimyasal madde barındırmayan midye baklava çeşitlerine ulaşabilir, tüm ürünleri birbiriyle kıyaslayabilir, tatlınızı doğrudan üreticisinden sipariş edebilirsiniz. Taze olarak yapılıp, kapınıza kadar gönderilecek olan midye baklava, favorileriniz arasında girecektir.